Hier het verhaal van Sandra,
die samen met haar ouders na haar auto-ongeluk belandden in een ongekende wereld,
maar gelukkig de uitgestrekte hand vonden in ABC in letsel

4 augustus 2001 stond ons leven op zijn kop, onze Sandra, mooie dochter en lieve zusje lag in coma na een zwaar auto-ongeluk…ons leven stond stil…

Ze heeft gevochten voor haar leven en gewonnen, maar de schade aan haar hersenen was onomkeerbaar. Sandra heeft ernstig hersenletsel opgelopen. Dit betekent in haar geval dat ze voor een groot stuk gevangen zit in haar lichaam en moet leren omgaan met een heleboel beperkingen.

Na jaren hard werken heeft Sandra een manier gevonden om met haar nieuwe IK om te gaan en tegelijk hebben wij haar opnieuw leren kennen. Dit emotionele proces was uiterst belangrijk om bij de volgende stap uit te komen: het afronden van het schadeletsel.

Ze heeft gevochten voor haar leven en gewonnen, maar de schade aan haar hersenen was onomkeerbaar

Op dit vlak modderden we maar wat aan, we wisten er eigenlijk geen raad mee. We snakten naar adviezen, maar daar kregen we geen gehoor aan, dus waren we zo voorzichtig, dat we stil stonden…

Hier stonden we dus, vader, moeder en 2 oudere zussen met een berg onzekerheden en veel vragen.

Hoe zal de toekomst er voor Sandra uitzien? Wat zijn haar mogelijkheden? Hoe kunnen we leven veraangenamen? Welke leefsituaties zijn er mogelijk voor Sandra? Hoe zou Sandra zelf haar leven willen invullen? En daarnaast nog het administratieve en financiële gedeelte, waar we ook niet voldoende kennis over hadden.

Kortom, we zaten helemaal vast

Op dat moment kwam ABC in Letsel op ons pad.

Samen met deze mensen, hun visie, hun gedachten, hun ervaring, plots leek alles mogelijk! We kregen eindelijk de informatie die we al zo lang zochten en we kregen antwoord op vragen waar we alzo lang mee rondliepen, we kregen inzicht in mogelijkheden en nog meer dan dat, we kregen een strijder/vechter naast onze zijde volledig in het belang voor Sandra! Ze dachten voor en met ons, gaven hulp in allerlei zaken en er werden aanvragen gedaan, er werd externe hulp ingeschakeld, plannen opgesteld.

Wat een opluchting, toen we eenmaal wisten welke mogelijkheden er waren, kwam na 15 jaar alles in een stoomversnelling. We hebben keuzes gemaakt, stappen gezet en er samen voor geknokt. Sandra heeft een nieuw leven kunnen opbouwen dankzij de kennis, de hulp, de begeleiding en de ondersteuning die we gekregen hebben van de fantastische mensen van ABC in letsel.

Vanuit ons hart: DANKJEWEL ANITA & WIL.